Dne 12.5. se ve 4:00 hodiny ráno uskutečnil odjezd do Německa, přesněji do Bavorska. Exkurze se zúčastnili žáci nejen ze Želiva, ale také ze Senožat, kteří nám po celou dobu exkurze dělali společnost. Cestu jsme spíše prospali nebo nabírali energii na celý den.

První zastávkou naší cesty byl koncentrační tábor Dachau. Rozdělili jsme se do menších skupin, ve kterých jsme si prošli celý areál a dozvěděli se nové informace nejen o jeho historii, ale i o životě v něm.                                                                                                                                            

Druhou zastávkou byl zámek Nymphenburg, kde jsme měli povolený rozchod. Mohli jsme si koupit zmrzlinu nebo jiné občerstvení, prohlédnout si zámek s jeho zahradou, případně si koupit suvenýr.

Poslední zastávkou byl olympijský park, ve kterém žáci mohli navštívit olympijskou věž a kochat se výhledem na celý Mnichov. Poté jsme se šli projít, najíst nebo si odpočinout.                                                                                         

Cesta domů byla klidná. Spíše jsme spali a odpočívali po celém dni chození. Ještě jsme se zastavili u  McDonald´s v Českých Budějovicích, kde jsme dali  něco dali k jídlu. Domů jsme přijeli po půlnoci unavení, ale s novými zážitky a vědomostmi.            

                                                                                                      Hana Hrabalová a Eliška Procházková  

 Fotografie naleznete na: https://www.zszeliv.cz/galerie/fotografie/akce-skoly/category/830-dachau-nymphenburg-mnichov-12-5-2022