Dne 23.3.2023 celý druhý stupeň navštívil Vodní dům v Hulicích a hráz vodní nádrže Švihov. Před vodním domem byla různá čerpadla, vodní mlýnky, pumpy, které jsme si mohli sami vyzkoušet a ovládat tím tok vody. Když jsme vešli přímo do areálu, hned nás přivítali milí pracovníci a předali nám pracovní listy, na kterých jsme celý čas pracovali při procházení Vodního domu.

Uvnitř byla spousta zajímavých atrakcí, např. mikroskopy, akvária se zvukovou ukázkou, virtuální realita. Nejvíc se nám líbila nekonečná cesta vody, kde jsme si mohli vyrobit papírový kelímek a ochutnat čtyři druhy vody. Obdivovali jsme také akvária ve stěnách, škeble, do kterých jsme se mohli zavřít, a celkový vzhled budovy.

Na vodní nádrži nás provázela příjemná paní, která nám vyprávěla o této oblasti zajímavé informace, například že tato vodní nádrž slouží jako zdroj pitné vody pro skoro celou středočeskou oblast včetně Prahy.
Bylo celkově moc uklidňující se společně procházet na tak krásném místě. Tento výlet byl opravdu vydařený a všichni jsme si ho užili. Stálo to za to.

Děkujeme!

                                                                          Lea Klaudie Loskotová

https://www.zszeliv.cz/galerie/fotografie/akce-skoly/category/953-vodni-dum-hulice-23-3-2023